12 producten die je niet biologisch hoeft te kopen

Biologische producten zijn duur, dat is een veel gehoorde klacht. Als je je zorgen maakt over gif in voeding, dan kun je er voor kiezen om bepaalde producten altijd biologisch te kopen en sommige producten niet. Ik heb op een rijtje gezet welke producten je best niet-biologisch kunt kopen.

Je kunt op ons eigen domein lezen welke producten het veiligste zijn om niet biologisch te kopen.

We hebben ons blog verhuisd naar ons eigen domein. Alle reacties zijn meeverhuisd en je kunt daar natuurlijk ook reageren.

5 Reacties

  1. Goh zeg, kom ik via een draadje op http://www.higherlevel.nl bij jou terecht en lees ik zomaar dat mijn favoriete zomerdrankje (zelfgemaakt watermeloensap) nog extra gezond is ook. Uurtje geleden nog op.
    Wat mij betreft vergeet je in je opsomming wel alle groenten en fruit die je uit je eigen gifvrije tuin haalt. Wij eten vast weer de hele zomer biologische rucola en paprika’s. Leuk en lekker.
    Verder succes gewenst met je blog.
    Groeten Karen

  2. Natuurlijk zijn groenten en fruit uit eigen tuin helemaal geweldig!! En ik ben het met je eens: je hoeft ze niet te kopen.

    Thanks voor de aanvulling!

    Groetjes, Manon

  3. Dit vind ik heel fijn om te weten 🙂 Er zitten veel van onze favoriete groenten en fruit bij en ik koop ze voortaan niet meer in de natuurwinkel!

    groetjes
    Titia

    • Op basis van de nieuwe uitslagen op de site http://www.weetwatjeeet.nl zijn er nog een aantal groente en fruitsoorten die ik met een iets beter gevoel in de gewone supermarkt koop. Helaas niet bij de Albert Heijn maar gelukkig zit bij ons ook een Jumbo en die deden het heel netjes in de test.

  4. Allereerst; “Jee wat ben ik blij met je website, dank dat jullie hebben gedaan wat ik vond dat ik moest doen, maar waar ik de tijd en energie niet voor vond”.
    Heb nog wel een aanvulling op de dingen die je niet biologisch hoeft te kopen. Biologisch betekent ook vaak (niet altijd, alleen bij het Demeter keurmerk weet je dat zeker) dat er geen kunstmatige, chemische meststoffen gebruikt worden die nitraatverhogend werken, zodat de plant sneller groeit. Dit chemische goedje wordt door de plant opgenomen en komt dan dus wel in de plant en vrucht en dus in je systeem.

Reacties zijn gesloten.