Hoe veilig is het speelgoed van onze kinderen?

Veilig speelgoed voor hun kinderen dat vinden alle ouders belangrijk. Uit onderzoek van de Voedsel & Waren autoriteit blijkt dat er nog steeds verboden, gevaarlijke, giftige stoffen zitten in het speelgoed dat op de markt is.

Je kunt op ons eigen domein lezen hoe veilig het speelgoed van onze kinderen is.

We hebben ons blog verhuisd naar ons eigen domein. Alle reacties zijn meeverhuisd en je kunt daar natuurlijk ook reageren.

8 Reacties

  1. Wat dacht je van aspartaam in kinder drankjes…. Of heb je daar al over geschreven ( heb niet alles gelezen 🙂 ).

    • Ja en niet alleen in kinderdrankjes maar ook in multivitamine voor kinderen….. Ik heb er nog niet over geschreven maar het staat op de lijst van onderwerpen.

  2. Interessante blogpost, Manon.
    Ik vroeg me inderdaad ook al een tijdje af of dat CE keurmerk niet een wassen neus is. Wel eens je eigen neus in een – goedkoper merk – klei-emmertje gestoken? Eeehk! Die geurstoffen die daarin zitten, dat kan niet goed zijn! En zo kom ik regelmatig producten voor kinderen tegen waar ik grote vraagtekens bij zet.
    Die WECF richtlijn is dus misschien wel een stap in de goede richting.

    • Oh ja die klei is echt verschrikkelijk. En dan na het spelen aan de handen van je kind ruiken, bah. We gaan zelf ook ‘klei’ verkopen alleen dat wordt klei van bijenwas. Ruikt heerlijk, puur natuur en super mooie kleuren. Ben echt blij dat ik dat gevonden heb. Je hebt je met jouw bedrijf natuurlijk onwijs in cosmetica verdiept en alhoewel voor sommig speelgoed dezelfde richtlijnen gelden als voor cosmetica en voeding is dat bij 99,9% van het speelgoed niet zo. Terwijl kinderen speelgoed toch ook heel dicht op hun huid dragen en in hun mond stoppen. Groetjes, Manon

  3. Aha! Die klei klinkt fantastisch. Ik zal het in de gaten houden. Tja, die cosmeticarichtlijnen…. ook daar kan je grote vraagtekens bij plaatsen. Vooral drogisterijproducten voor babies, zoals bodylotion en babyolie…. bleh!
    We hebben met z’n allen toegekeken terwijl chemische en synthetische stoffen de cosmetica en voeding en ook speelgoed inslopen. Maar als je daar echt over na gaat denken is dat toch niet normaal? Gelukkig is handgemaakt en houten speelgoed weer aan een opmars bezig! Mijn dochter vindt dat in elk geval minstens net zo leuk.

  4. Er zijn ook zoveel leuke dingen te krijgen qua speelgoed, het wordt je alleen niet makkelijk gemaakt en dat is jammer. Qua cosmetics is het inderdaad een ramp. Over voeding is er inmiddels meer bekend en is het al een heel klein beetje makkelijker om keuzes te maken maar bijvoorbeeld qua babyproducten is onze grote gele vriend toch echt nog steeds de meest gebruikte en het is jammer dat er niet meer voorlichting is over de ingrediënten die mogelijk schadelijk kunnen zijn. Ik ben daarom ook heel blij met sites zoals die van jou! Groetjes, Manon

  5. Dankjewel voor deze post, erg overzichtelijk en duidelijk. Hebben er nog wat aan gehad

    • Leuk! Voel je vrij om dingen te printen ofzo om aan ouders mee te geven, hoe meer voorlichting des te beter. Groetjes, Manon

Reacties zijn gesloten.